Ernst

Ser att min väninna Sissi skriver om Ernst, han med sommartorpet. En kompis hittade den mest sagolika tävling på ICA i Vingåker

Ernst

Vem skulle inte vilja skriva en slogan om Gilles kakor och få fika med Ernst...

Man saknar inte kon...

Läser i tidningen om alla som söker tröst i tron, sex månader efter tsunamin i Asien. Till vardags är alla kaxiga och talar om opium för folket, men när livet blir för svårt och de vanliga rationella resonemangen inte räcker till står folk i kö till kyrkan eller till buddhistiska tempel.  


Barn

Har tillbringar midsommar med en massa barn under 5 år. Inte bara barnen förstås, utan även deras föräldrar. VARFÖR, jag undrar verkligen VARFÖR säger alla föräldrar utan undantag mitt under barnens trotsattacker "Nu blir ni sugna på att skaffa barn va?" och skrattar lite nervöst. Igår lackade jag ur (dåliga jag) och sade "Det finns en uträkning bakom varför vi inte har några ja". Mamman i fråga säger då ursäktande, som de alltid gör "Jamen det är KUL också". De här människorna är som en skiva som hakat upp sig. Jag börjar snart bli anhängare av Nick Hornbys romanfigur Wills teori om att föräldrar uppmanar andra att skaffa barn bara för att slippa vara ensamma i skiten.

Nu kommer alla föräldrar som läser det här att tycka att jag är en cynisk skit. Jag bjuder på det. Vem vet, en dag kanske jag själv står där med en trotsig surbulle på armen och försöker sälja in konceptet till en så'n som jag "Jamen det ÄÄÄÄÄÄÄR roligt, jag lovar. Det är SÅÅÅÅ värt det att aldrig sova och inte ha något sexliv. Du borde pröva!".

I övrigt ingen skugga över midsommarafton. Jag älskar mina vänner och känner en viss ömhet för deras barn. Jag är inte helt befriad från känslor. Jag lovar.


Privatlivsduellen

Tydligen skall man delta i "privatslivsduellen" om man har en blogg, och jag är ju inte den som är den. Tänk förresten att hitta ett tillfälle att säga "Jag är den som är den, sirru". Nåja, nu kör vi.

Vem är du mest avundsjuk på nu och varför?

En familj jag läste om som seglar jorden runt. Två barn och två vuxna. Föräldrarna undervisar barnen och de sköter sin skolgång via internet. Svenssonliv och äventyr i ett. Bättre än kinderägg.

Tre hemliga önskningar, svara ärligt och privat

  1. Jag vill bli mindre förtjust i mat. Avskyr att behöva tänka efter innan jag glufsar i mig nå't gott och det finns ju så mycket gott...
  2. Jag vill bli av med mina allergier. Allergier suger.
  3. Jag vill hitta min plats där jag är som fisken i vattnet och kommer till min rätt.

Vad gjorde dina päron för största misstag?

De gifte sig. Det var ju bra för att jag och brorsan kom till, men för dem var det världens miss.

Säg en dålig sida hos din svärmor/svärfar

Svärmor har nästan inga dåliga sidor, hon är toppen. Skulle vara hennes antialkoholpredikningar då. Inte så kul att höra vid 33-års ålder.

Svärfar är lite väl kreativ ibland och råkar därför i klistret med t.ex. myndigheter.

Vad skäms du mest över hos dig själv?

Att jag är pladdrig och odiplomatisk och säger fel saker.

Vad är du mest mallig över hos dig själv?

Att jag är orädd.

Vilken är ditt livs största sorg?

Att jag inte längre kommer riktigt bra överens med någon som en gång stod mig väldigt nära.

Beskriv varför du är en stor bluff

Jag har lätt för att få ytlig kunskap att låta djuplodande. Många tror t.ex. att jag är vinexpert för att jag lärt in lite terminologi. Merlot, shiraz, cabernet, syltig, stallig och nya världen räcker långt för att göra ett proffsigt intryck. Jag köper ju bara det jag tycker är gott liksom. Inte krångligt.


Fluktare

Svett

Tycker lite synd om damen rakt över gatan. För ett par månader sedan brann det i hennes kök. Jag såg branden och ringde 112. Bara det var en bisarr upplevelse. Det kändes som om jag busringde, men det var ju på riktigt... Damen kom in i köket och började släcka branden med en handduk, spritt språngande naken. Det kändes inte helt bra att stå och titta på. Det kom brandbilar, polisbilar och en ambulans, men då hade hon lyckats släcka elden. Hon hängde ut genom fönstret och skrek "Åk tillbaka! Åk tillbaka! Allt är bra nu!" De bad ändå om att få komma in, och till slut släppte hon in dem. Hon skjutsades iväg med en ambulans. Jag blev förhörd om händelseförloppet. Kände mig fjantig, fast polisen var snäll och övertygade mig om att jag gjort rätt.

Nu har damen slutat gå näck i sin lägenhet. Hon blänger ibland mot vårt köksfönster. Jag förstår henne...




RSS 2.0