Journalister

Är journalister verkligen så puckade, eller låtsas de bara? Aftonbladets rubrik Så lätt slår de till här är ju vansinnigt begåvad. Varför inte lägga ut en karta över T-banenätet och rödmarkera de bästa bombställena, så slipper terroristerna göra jobbet själva?


Pablo Cepeda

Pablo Cepeda

Kollade på slutet av Allsång på Skansen igår. Lasse B stal ju showen rejält, trots avsaknad av blå kavaj. Inte ett ord i tidningarna om Pablo Cepedas framträdande med Lill Babs. Var det bara jag som undrade varför jag inte sett honom förut? Tydligen jobbar han en del med Dj Mendez, och det förklarar väl en del... Pablo skall inte vara någons side kick! Riva av låtar av Stevie Wonder och Gershwin med bara trummor och sång, och få det att låta BRA, tillsammans med Lill Babs!!! Hur bra blir det då inte när han är ensam, eller med någon bra artist? Jag kommer att hålla ögonen öppna efter Pablo i alla fall.

Hederlige Harry

Segelbåt

När jag skall köpa något begagnat känns det alltid som att jag kommer att bli lurad på något sätt. Det verkar bra. Man surfar på Blocket och hittar fynd, men sedan hejdar man sig. JAG kan ju inte göra ett fynd. Det är nå't fuffens. Tittar på båtar just nu. F-n, hur veta vilka som är bra? Några erfarna vänner har lovat ställa upp och nosa i de aktuella objekten, men jag vet hur jag är... Snabba beslut. Orkar inte förhala. Ser den bra ut, så är den bra. Vem vill inte segla i det här vädret? Hederlige Harry, håll dig lååångt borta från mig!

Vad är det för fel på...

...människor som inte fattar att bara för att DE tycker nå't är kul, så betyder det inte att ALLA andra också tycker det. Råkade ut för det senast igår. "Jamen nu spelar vi badminton!". Det var tionde gången (minst) som förslaget kom. Efter att ha försökt på artigt vis att säga att jag inte hade lust var jag till slut tvungen att ta i med hårdhandskarna: "Nej, jag vill inte spela badminton. Jag tycker det är tråkigt." "Är du rädd för att prova något nytt?" kommer det då hånfullt. "Nej, jag HAR spela badminton tidigare, jag gillar det inte". "Jag skall lära dig!". Men är det fel på hörseln eller? "Nej, jag har spelat badminton många gånger. Jag tycker inte om det. Jag KAN spela badminton, men tycker inte det är kul. Att man har prövat något betyder inte att man sedan tycker att det är kul bara för att man har prövat, eller hur? Gillar du att virka grytlappar till exempel?" "Nä, men det är ju ingen sport" får jag till svar. Morrrrrr. Men jag slapp badminton i alla fall...

Nalle Knutsson

Läste igår om att Nalle Knutsson vill adoptera en 30-årig indier.

http://expressen.se/index.jsp?a=308443 

Tricket handlar troligen om att få uppehållstillstånd för Sanjay utan allt för mycket krångel. Nu verkar det inte som att adoptionen går igenom, man är mycket restriktiv med adoption av vuxna. Jag har faktiskt kollat det där med vuxenadoption en gång (en kompis ville att jag skulle bli hans mamma och förse honom med färgkritor och mellanmål...). Det finns inga formella hinder i lagen, men man kan t.ex. inte adoptera någon som är ungefär lika gammal som man själv. Hela idén känns lite romarriket: "Jag har så'na odugliga söner. De bara festar och är inte intresserade av politik och krig. Skulle inte du Titus som är macho vilja ärva min titel?" Fast i Nalles fall är det kanske lite tvärt om: "Mina barn är inte alls intresserade av pälsbrämade caper och 80-talsfrisyrer. Skulle inte du Sanjay kunna ta över mitt vulgoimperium?"

Robert Aschberg kommenterar adoptionen idag i Expressen. Han är underbar när han vill... 

http://expressen.se/index.jsp?a=309171


RSS 2.0