Uppblåst

Uppblåst

Hade tänkt att skriva om en myndighetsperson jag träffade idag. Men den här bilden får illustrera vad jag tänkte skriva istället.


Hjältar

Underbar dag att starta blogg på.

Läser i SvD att Bam Björling, ordförande i Stiftelsen Kvinnoforum, och Anki Elken, fd ordförande i Sveriges Kvinnolobby, manar regeringens sakkunniga i frågor om kvinnohandel och prostitution, Gunilla Ekberg till avgång. Försökte hitta länk till artikeln, men hittade en annan från Aftonbladet istället http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,645650,00.html Tänk att någon äntligen sätter ner foten i detta konstiga könskrig som pågår.

Bäst är dock artikeln om Stavros Louca. Hittar inte någon artikel att länka till tyvärr. Han agerade snabbt när brand uppstod i T-banan i Rinkeby så att passagerarna i det brinnande tåget snabbt kunde komma ut. Det intressantaste är kanske inte just den händelsen, utan resten av artikeln om hans liv, om att komma från dåliga förutsättningar men aldrig vara ett offer. Född utom äktenskap i ett samhälle där man då är "oäkting", krig, invandrad till ett land där ingen bryr sig om du var bäst i klassen i ditt ursprungsland. Nu är han mattelärare i Rinkeby och inspirerar andra till att utvecklas. "Den som själv svettats blod för att få studera accepterar inte att de som har bättre förutsättningar förstör sina chanser genom bråk. Eller lättja". AMEN

Förlåter näääästan SvD för deras patetiska "Bragd Guld" som delas ut varje år. Vad tusan är det? Hoppa högst, springa snabbast över häckar (som inte ens är häckar, utan metallbågar som välter för ingenting). Nä, dela ut pris till så'na som Stavros istället. Det är mer bragd för mig i alla fall.


RSS 2.0